Elmoped - Massor med elmoped

Kul om Elmoped

Roligt om elmoped

Det finns massor med kul och roligt att rapportera och läsa om elmopeder och elcyklar och snart kommer mer lustigt presenteras här. Dessutom kommer det dyka upp skojig och dråplig fakta om andre eldrivna fordon än just elmoppar. Det är alltid bra att känna till en del om elmopeder och veta var man kan hitta fakta.

Miljösmarta elmopedar

Miljösmarta elmopedarI många kinesiska storstäder är det förbjudet att använda mopeder med förbränningsmotorer som ett led i kampen mot smog. Därför glider mängder med elmopeder ljudlöst omkring på gatorna.

Billiga elcykel

Billiga elcykelAtt köra en elmoped är mycket billigt. Energiförbrukningen ligger på låga 1 khW för 20-30 km beroende på hastigheten. Detta innebär cirka 1 kr för 25 km.

Första patentet på elmoped

Första patentet på elmopedRedan år 1895 tog Ogden Bolton i USA patent på en elmotordriven 2-hjuling. Detta är den första dokumenterade elmopeden som finns.

Enkel service på elmopeder

Enkel service på elmopederEftersom elmopederna inte har någon förbränningsmotor, ventiler, växellåda är det väldigt enkelt och serva elmoppen. Främst är det däcken och på vissa modeller av elmopeder är det bromsarna som behöver tillsyn.

Första serietillverkade elmopeden

Första serietillverkade elmopedenI början av andra världskrigen startade Albert & Maurice Limelette, två bröder från Belgien, serietillverkning av en elmoped. Denna blev snabbt populär eftersom det var ransonering på bensin.

Elektriska elmopeder

Elektriska elmopederDet finns elmopeder med fyra hjul och karros. Dessa elmopeder får köras med ett mopedkörkort för Moped klass II.


Allt viktigt om elmopeder

Här hittar mycket mer fakta och info om elmopeder men också en del roliga och lustiga saker gällande elmoppar.

Meny - Elmoped
Till förstasidan på www.elmoped.orgHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter